Jadno. Komercijalizacija zenske lijepote za potrebe modne industrije i proizvodjaca sminke je veliko zlo. Gotove sve zene postaju uvjerene da je izgled najvaznija stvar u zivotu i bivaju ubjedjene da je svaka od njih prirodno ruzna i da je samo sminka/odjeca cini lijepom. Svako bice je lijepo ako nosi ljiepotu u sebi i ta lijepota dolazi iznutra. Tuzno je vidjeti staru zenu bolesne duse.
Ta floskula "svako bice je lepo, bla, bla" ne znaci apsolutno nista i poprilicno je licemerna. Nije svako bice lepo. Nije svako dobro bice lepo. Ljudi primecuju ono sto oni misle da je lepo, prvenstveno, pa tek onda (ako i tad) tu neku lepotu duse. To je tako uvek bilo, komercijalizacija slabo ima veze s' tim.
@xxlenaxx; Zasto 'licemerna'? Cak i ako rijetko ko i rijetko kada spoznaje da lijepota dolazi iznutra, zasto to cini to spoznaju 'licemernom'? I slijepac moze da pomisli da je svijet sav u mraku i od mraka ali zdravo oko vidi svijet i zna da nije od mraka sazdan. Ali, istina je da covjek prvo i najlakse primjecuje ono sto je spoljnje i sto bode oci a tek na poslijetku, ako i tad, spoznaje sustinu stvari.
Prikaži sve komentare (84)