ah klasicna spika..tako isto i Turci u Njemackoj laprdaju kako bez njih Njemacka ne bi bila izgradjena kao danas, bla bla a vecina onih koji napuste domove i odu u bolje urade to iz razloga sto bukvalno nemaju sta jesti, znaci u Anadoliji je bilo slucajeva gdje je komsija komsiju ubijao zbog koze ili ovce..svi imigranti trebaju biti zahvalni zemljama koji su ih spasili od smrti od gladi, a ne obrnuto.
S tim da bi i te imigrante ta zemlja trebala postovati jer su pomogli u izgradnji a ne destrukciji drzave. A ne kao odbaceni kondom, nakon upotrebe bacit u smece. Zato se Francuskoj i Belgiji desava to sto se desava, jer je imigrante bacila u geto.
@_Hodi_ nista se tu nije bacalo u smece, za sve su doticni bili placeni, i mogli su zapoceti sasvim nove i bolje zivote, kao i njihova djeca zahvaljujuci zemljama koje su ih primile..opet kazem Njemacka koja se sama digla iz pepela poslije WWII, kad nije bilo nijednog imigranta jer su oni tek 60-tih poceli masovnije dolaziti tamo(ne znam kako je sa Amerikom), mislis da se bez njih ne bi izgradili? to s getima mozda jeste propust politike, ali ne namjera da se neko izolira iz drustva.
Prikaži sve komentare (15)