Zanimljivosti
151

Iz inata: Na vrh Trumpovog nebodera postavljena zastava Meksika

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Diego Saul Reyna, kanađanin meksičkog porijekla nedavno je odlučio podsjetiti kontroverznog Donalda Trumpa o tome koliko su imigranti učestvovali u izgradnju SAD-a, ali i Kanade, tako što je na vrh jednog od Trumpovih nebodera u Vancouveru postavio zastavu Meksika, aludirajući na to ko ga je uistinu izgradio.

Reyna je rođen u Meksiku i živio je u Cancunu, dok 2011. godine nije preselio u Vancouver. Za ovaj potez odlučio se, jer kako ističe najviše je uznemiren Trumpovim komentarima kako su Meksikanci kriminalci, silovatelji i dileri.

Reyna je kazao da je stavljanje zastave Meksika na Trumpovu zgradu bio jedini način da se privuče pažnja građana u jeku predizbora, gdje je Trump veliki favorit za pobjedu ispred Republikanske stranke.

Neposredno nakon što je objavio svoju predsjedničku kandidaturu Trump je počeo sa kontroverznim izjavama o Mekiskancima, ističući da migranti koji dolaze iz te zemlje u SAD donose samo probleme.

Neposredno nakon postavljanja zastave na vrh nebodera Reyna je snimio kratak video u kojem je istakao da bez migranata taj neboder ne bi bio ni sagrađen.

"Ova zgrada danas ovdje stoji zahvaljujući nama i našem radu. Ova zastava Meksika predstavlja mali poklon za gospodina Trampa, tako da svaki put kad nas osudi za nešto, neka se sjeti ko gradi njegove nebodere", kazao je Reyna.