Mene cudi samo zasto mi kao bosnjaci ili evo da se bolje izrazim drzavljani BIH koji volimo ovu drzavu uopste pokusavamo voditi dijalog sa ovim srbima ili preciznije cetnicima s kojima se ne moze pricati. Pa vidi i corav cuje i gluh da su to licemjeri drski i podmukle hijene s njima nema dogovora s njima nema rasprave s njima treba samo na jedini nacin koji razumiju a to je primitivni ako oni vrijedjaju pa daj da im se ah ah ah mamice pa da vidimo dokle ce. Jer sutnja je odobravanje a mi ovim dzukelama i previse sutimo...
@CedoPantelija ...Nakon Turskog osvajanja Balkana, Srbi su bili tako vjerni i odani Turcima da su se za Turke borili protiv Bosanaca koji bi se pobunili protiv Turske samovolje. To je bio osnovni razlog Turcima da tokom svoje vladavine na Balkanu provedu niz reformi čiji je cilj bio pokloniti Srbima 6 bosanskih oblasti preko Drine, kao i autonomiju i nezavisnost od Carigrada. Tako su "Srbi izašli na Drinu" i tako je Drina postala "granica" - voljom Turske - kao nagrada Srbima za pokornu službu!
...Koliko god su Srbi bili nagrađeni za pokornost, toliko su Bosanci kažnjeni za nepokornost. Bosanski plemići su bezbroj puta ustajali protiv turske vladavine. Najveći otpor pružio je Zmaj od Bosne, gradačački kapetan Husein. Poveo je vojsku protiv Turaka ali je otpor ubrzo ugušen. U gušenju otpora protiv Turaka učestvovali su i srpski plaćenici.
Prikaži sve komentare (363)