"...vjerovatno je jedan od najboljih prikaza užasa rata još od Picasove 'Guernice'" Recenica treba da glasi "vjerovatno je jedan od najbesramnijih umjetnickih falsifikata i kopija Pikasove Gernike". Da se Omar el-Nagdi bavi muzikom, izbacio bi par taktova iz Betovenove 5. simfonije i prodao je kao autorski rad. Kod njega bi ono sudbonosno "ta ta taaaa" bilo "tra la laaaa".
@zoe Omar vec priprema sliku "Potpisivanje Dejtonskog sporazuma" koja ce biti "jedan od najboljih prikaza ljudi okupljenih za stolom jos od da Vincijeve Tajne vecere" :-) I neodoljivo ce da podsjeca na Tajnu veceru. Pogledao sam i druge slike. Ima originalan miromodiljanisagalopikasovski stil. A ja kao neko ko od prvog razreda osnovne skole do danas crta ljude u poznatom "cica Glisa" stilu, mogu samo da zavidim Omaru na njegovom talentu.
@zoe Ne Zoe, to je Omarov akvarel. Hej, imam jednu pjesmu za tebe. Kaze Vikipedija "New York City no wave and dance band", ali zvuce neveselo kao i Joy Division :-) https://www.youtube.com/watch?v=yGncWGLHdQw
Prikaži sve komentare (88)