Ako se može uzimati ( otimati) akciza na visoko tarifnu robu, ma šta značilo visoko, onda je realno da se naplačuje akciza i za šund. Emiterima naplačivati taj porez. Pa seljoberi i šund bolesnici neka izvole. Naplačene novce podijeliti za poboljšanje obrazovanja, kulture i sporta ( ne fudbala)!
Ko je taj ko ce odluciti koji je program sund a koji nije? Trebamo li placati akcize i na utakmice Premijer lige BiH u kojoj se igra, realno, totalni sund od fudbala? 90% filmova i serija na svim tv kanalima su sund, Dejana talk show je sund, Grand parada je sund, Storage Wars je sund, kompletan MTV je sund, RTL sa svojim beskonacnim repriziranjem reprizinih repriza je sund, itd... Rekao bi covjek da mi ovdje imamo neke super kvalitetne programe pa nam je, eto, ta zla Farma pokvarila idilu.
@atheos - u klasifikaciji odbacivanja šunda, lopovluka itd dalje ključnu riječ ima zahtjev gledalaca. Ali i vaspitanje i obrazovanje mladih naraštaja! Koliko vidim mladi su uglavnom za ukidanje ili premeštanje ovakvih programa iz OO,OO sati! Neka to bude prvi korak. Nemoramo se povoditi za ostalima!
Prikaži sve komentare (59)