Bernie Sanders, legenda i najbolji, meni. Jedini stvarno posten covjek, kandidat, ne uzima 'donacije' i mito od banki i korporacija, samo od naroda, sto mu vaki ko ja posalju, po 30-50 dolara, i to je to. Covjek je socijal-demokrata, onaj Svedski il Finski klasicni stari socijal-demokrat. Dobar covjek, fin, iskren, cijeli zivot i politicku karijeru radi i govori isto, i cak ga kao socijalist vec 35 godina biraju u Vermontu kad su vidjeli kako se zalaze i bori za regularan narod i radnike.
Prvo bio 10 god. gradonacelnik Burlingtona, najveceg grada u Vermontu, i jednog od najljepsih i boljih gradova u USA, djelom njegovom zaslugom, posto je ocuvao da svi gradjani imaju park i pristup velikom ljepom jezeru tamo, a ne samo bogatasi i biznisi. I zadnjih 25 godina je bio jedini kongresmen i onda senator iz Vermonta, i cak 25% Republikanaca tamo je glasalo za njega kad su vidjeli ko je i kako svjesno radi svoj posao.
A odrastao u Brooklyn-u, i to kad je Brooklyn bio Brooklyn, ko iz Kuma filma, radnicka klasa, otac mu Poljak Jevrej otisao ko mlad u USA, prije rata, i sva mu familija onda pobijena od nacista, prodavao covjek farbu, zivjeli u skromnom stanu, cova uspio otici na uni ocjenama i radom, i preselio se u Vermont poslije, da zivi u prirodi i na selu, a njegov malo stariji buraz je otisao u Englesku isto davno gdje je sad lokalni politicar za zelene, i isto vidi se dobar, dusevan bas fin covjek.
Prikaži sve komentare (114)