kao sto sam rekao neki dan...ameri su unistili evropu i sve zemlje koje su vezane za euro......njemacka nije u stanju da zaradi koliko ostale eu zemlje mogu da potrose.....dovoljno je vidjeti da englezi nikad nisu ni pomisljali da ostave funtu...dakle i englezi igraju protiv evrope i njemacke....
Zaboravio si da je bas Njemacka NAJVECI profiter SLABOG KURSA? Slab kurs ide Njemackoj EKONOMIJI apsolutno u KORIST, jer svakim padom kursa je Njemacka roba u stranim valutama (osim KM i par drugih) JEFTINIJA. Pad kursa eura od 1% znaci i pad cijene Njemackih auta na trzistu u SAD-u od 1%. Uzme li se u obzir da je Euro naspram Dolara oslabio oko 25%, onda se lako zakljuci da su njemacka vozila i masine u SAD-u jeftinije i do 25% (sto se vidi po prodaji vozila!!!). DAKLE: slab Euro i jad Dolar idu U PRILOG NJEMACKOJ, koja trenutno ima najmanju stopu nezaposlenosti od 1945., najevece poreske prihode u histroriji i solidan ekonomski rast od oko 2% (sto je ODLICNO ZA INDUSTRIJSKE ZEMLJE). Dakle "Drinski": MANI SE EKONOMIJE JER SI GLUP.
@ BW1 A sta da ti kazem... Svi glume mudrace, a toliko glupih ljudi da je to za plakati - a sve tu upakuju na kraju u teorije zavjere tako da sve to poprima oblik bolesti.
Prikaži sve komentare (39)