Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hajd' odlučite il' hrvatski, il' bosanski jezik, ne može miješano, jer to je onda odraz nepismenosti. Ne može u istom tekstu (osim ako se ne radi o citiranju, a ovdje se ne radi) stajati: prosinac, središnji, europski, vjerojatnije, tečaj, gospodarstvo i produljiti i decembar, sedmični, sedmice, nivo, izvještaj, i po Ili jedno, ili drugo, ili ne objavljujte.
šta fali,sve je to isti jezik
Bošnjački je mješavina srpskog i izmišljenog hrvatskog.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
PAD KURSA EURA je nesto najbolje sto se moze desiti zemljama koje izvoze u Euru na trzista van Eura jer cijena proizvoda pada. Tako Njemacka, Austrija, Holandija, Luksbemburg, Italija i Spanija biljeze znatno veci izvoz u zemlje Zaljeva, Kinu, Juznu Ameriku i SAD, dok UVOZ iz tih zemalja PADA radi "rasta" njihovih valuta naspram Eura. Bas iz tog razloga Kina i Brazil biljeze izuzetno slab rast ekonomije, a stagnacija je prisutna i u Kanadi te SAD-u, to jeste doslo je do pada izvoza na trziste zemlja koje imaju Euro
sad i ebay postaje preskup
puno će me pogoditi. u šlajbuku imam 7-8 marona. dovoljno za 2 dana, poslije ću se objesiti staroj na penziju. ona uvijek premunta da babo ne zna.
Padaj silo i nepravdo!
JA NEJMAM TE EURE, MORA SE ŠTEDIT JA IMAMONE NOVĆANICE IZ TITINOG VAKTA. ALIJA SIROTANOVIČ JE NAJ LJEPŠI NA PARAMA KAD GA VIDIM ODMA MI SVANE DAN. ŠTAŠ MORAM ŠTEDIT ZA CRNE DANE DA MOGU IČ JOVANU UKAFANU DA SE OLEŠIM OD BRLJE!
naci' skliznuo je...
Kakav je euro prema bosanskoj marcini?
Ili je dolar porastao ?
kao sto sam rekao neki dan...ameri su unistili evropu i sve zemlje koje su vezane za euro......njemacka nije u stanju da zaradi koliko ostale eu zemlje mogu da potrose.....dovoljno je vidjeti da englezi nikad nisu ni pomisljali da ostave funtu...dakle i englezi igraju protiv evrope i njemacke....
Zaboravio si da je bas Njemacka NAJVECI profiter SLABOG KURSA? Slab kurs ide Njemackoj EKONOMIJI apsolutno u KORIST, jer svakim padom kursa je Njemacka roba u stranim valutama (osim KM i par drugih) JEFTINIJA. Pad kursa eura od 1% znaci i pad cijene Njemackih auta na trzistu u SAD-u od 1%. Uzme li se u obzir da je Euro naspram Dolara oslabio oko 25%, onda se lako zakljuci da su njemacka vozila i masine u SAD-u jeftinije i do 25% (sto se vidi po prodaji vozila!!!). DAKLE: slab Euro i jad Dolar idu U PRILOG NJEMACKOJ, koja trenutno ima najmanju stopu nezaposlenosti od 1945., najevece poreske prihode u histroriji i solidan ekonomski rast od oko 2% (sto je ODLICNO ZA INDUSTRIJSKE ZEMLJE). Dakle "Drinski": MANI SE EKONOMIJE JER SI GLUP.
@ BW1 A sta da ti kazem... Svi glume mudrace, a toliko glupih ljudi da je to za plakati - a sve tu upakuju na kraju u teorije zavjere tako da sve to poprima oblik bolesti.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Euro iz daun, aj ripit Euro is daun....