Odlično bi bilo !!! Uniforma i obuća sva ista, klompe ili tako nešto. Po struci sam profesor pa onako iz prve ruke mogu vam reći da ovo o čemu većina piše kako neki nose markirano, neki nemaju ni za jelo - primjeti se to i ima to psihičkog utjecaja na djecu. Ovako bi donekle se došlo do toga da su "svi isti" tj. da ustvari nema razlike među njima, ipak sve su to naša djeca..
Vise ima uticaja ono sto se desava mimo skole. RoditeljI koji su zanemarili decu jako puno, tacnije nemaju vremena posveti se njima. Svoj nemar misle iskupiti tako sto im daju novac, kupuju markiranu robu i telefone. Ja u svoje vreme nisam mogao proci pored komsije ili starije osobe da nisam pozdravio, a sad toga nema ni u bunilu. Na sta li ce ove nove generacije izadji samo se pitam.
.iggy.is.back. - slažem se i oko toga, roditelji su stvarno zanemarili djecu, misle ako ih pošalju u školu da je to sve, da će u školi naučiti sve - od ponašanja do onoga što bi trebali naučiti. Ja imam običaj reći da djecu ne mogu naučiti već ih samo mogu podučavati, pokazati, usmjeriti a da oni sami moraju naučiti kod kuće - trebalo bi sa roditeljima ali svi znamo da se to gotov pa nikad ne desi...
Prikaži sve komentare (142)