Vecina znaju da kad bi opet bila celovita BiH sve bi opet moralo da se sprovodi po nacionalnom kljucu. Ma mislim vec smo imali takvu drzavu pa nismo mogli zajedno. Ne znam cemu forsiranje. Zato je razlaz pravo resenje, ali znamo da je skoro nemoguce, jer to bosnjaci nece. Vidim da bi mnogi opet u rat nego se mirno razisli. Problem bosnjaka je sto vecina zive u par gradova a industrije nema. Zato su svesni da sami o sebi se nemogu brinuti, jer srbi zive na mnogo boljoj teritoriji za zivot, plus sto su uz granicu sa Srbijom. Hrvata nema puno, ali su takodje uz maticu koja je u EU. Bosnjaci nemaju ledja, plus sto ih yebe povezanost sa radikalnim islamistima. Zato mislim da su bosnjaci u Dejtonskom sporazumu najgore prosli i zato ga najmanje zele.
Imas plitak mozak da bi ista skontao, jer upravo takvi gladaju za politicare koje vas unistavaju iz dana u dan. Samo udri copy/paste jer svoje misljenje nemas.
Razmišljanje jednog maloumnog mozga koji ne želi da shvati jednu činjenicu a to je da su Bošnjaci htjeli da dijele BiH oni su to mogli da urade 91-92 prije rata, bez bosanskih Hrvata koji su tada bili u nezavidnom položaju jer su bili šačica koju su mogli da protjeraju iz BiH i Srbi i Bošnjaci i da se dijelovi Hrvatske zauzmu i proširi izlaz na more. Ali to je ono što čini ljudskim Bošnjaka on ne udara na slabijeg koji leži na podu nego ga brani da opstane i ostane na ovim prostorima tako da je HVO činilo preko dvadeset posto Bošnjaka koji ma su Hrvati 93 -će okrenuli leđa, a Srbi su imali samo jedan cilj zadržati što više teritorija u bivšoj Jugoslaviji da bi poslije toga sve sebi priključili, i da se vratimo na temu nikad nećete naći Bošnjaka niti Bošnjačku stranku koja će potpisati mirni razlaz i dijeljenje BiH a što se tiče ekonomske situacije pogledaj šta to ima ta rs pod svojom kontrolom a šta federacija pa onda pričaj, jer Srbi koji žive u rs žive na slamku i kada tamo pukne socijalni nemir onda je gotova i rs i njihove vođe. Jer da bi shvatio kako se živi u rs nije dovoljno samo otići na godišnji odmor i vidjeti dijasporu koja uživa sad dođi od novembra do marta pa vidi kako se živi u vašoj republici. Jad i bijeda a kontejneri prazni.
Prikaži sve komentare (175)