Zaista je ovaj Klix patetican.... Napisali su o covjeku samo stvari koje ce Balkanci napadati i ismijavati. Prvo da se ljubio sa muskarcem ali im nije palo na pamet da pokazu sliku njegove prelijepe supruge i prekrasne djece ili momenat kad mu je u kampanji prisla djevojka u toplesu i trazila selfie. Naravno nema ni slike iz kampanje na kojoj je u zagrljaju prelijepih djevojaka a jedna od njih mu je bukvalno u narucju. Pobogu ljudi covjek je liberalan, potpuno siguran u sebe i zadovoljan u vlastitoj kozi, srecan u zivotu i porodici a i u karijeri. Koliko Vas se moze pohvaliti istim i reci za sebe isto? Na zalost i on je prezivio porodicne tragedije jer je ostao bez oca a mladi brat mu je poginuo u snijeznoj lavini.
Ditto. -- Trudeau je jednostavno covjek naroda... rado prica s obicnim pukom, dostupan je, itd. To ce se vjerojatno malo promjeniti sada kada bude PM (ako nista radi njegove osobne sigurnosti), ali vjerujem da ce i dalje biti jednostavan... Sto se tice same izborne taktike, svaki politicar, pa tako i ovaj, nastoji -ocito- dobiti naklonost i glasove sto vise potencijalnih biraca... Evo npr primjera kako plese na jednom skupu uz Punjabi muziku s jednog skupa Organizacije Indijaca iz Montreal-a: https://www.youtube.com/watch?v=R8ypraEielc (Ako video ne radi evo link pa rucno unesite bez razmaka: youtube.com / watch?v=R8ypraEielc )
Fleudelis, upravo tako covjek je nevjerovatna pojava i nesto najbolje sto se desilo kanadskoj politici i Libralnoj partiji u poslijednjih 20 godina. Kad je ovaj covjek dosao na celo Liberala imali su ako se ne varam samo 34 poslanika u Parlamentu. To je ujedno bio najlosiji ucinak ove partije u istoriji jer su izgubili i mjesto oficijalne opozicije i bili tek nebitna treca stranka u Kanadi. Cak se suskalo da ce nestati i da je jedini spas prikljucenje NDP-u u to vrijeme partiji koja je bila oficialna opozicija i koja je po programu partija lijevice. Trudeau je uradio nesto sto nije uspio cak ni njegov slavni otac a to je da osvoji okruge ili poslanicka mjesta u svakoj provinciji i teritoriji Kanade i da jednu partiju podigne sa treceg mjesta do pobjednika sa nadpolovicnom vecinom u Parlamentu. Kanadski parlament ima 338 poslanika od kojih je poslije ovih izbora 184 Liberala. Mislim da su ovo mnogo vazniji podaci od tabloidnih gluposti koje je Klix odabrao za predstavljanje novog PM.
Prikaži sve komentare (103)