Narikačama je uzalud objašnjavati da jače i glasnije ridanje ne vraća pokojnika iz rake. To je mrtva država, nikada neće oživjeti, nije ni toliko uspješna i zlatna koliko se sad idealizira (najsmiješnije je kad za njom naričnu generacije koje je znaju samo po neninim pričama, jer je nena tad bila mlada i lijepa, pa ne žali za Yugom, nego za svojom mladošću o sexom :D ), a potpuno je besmisleno uspoređivati sa našom mladom državom ne samo zbog veličine nego i globalnih odnosa. Lopovi su isto vladali (pogledati pod afera Neum ili Šanko :D diploma), samo ih je bilo manje i manje se smijelo "lajati". Zato svaku temu ove vrste smatram četničkim panfletom, jer je u ime i za ime te Yuge poginulo i ubijeno i mučeno i preklano desetine hiljada ljudi. BIH for ever :bih: , yugolaviju ko prizviva da Bog da je u kući imao , od verbalnog delikta do propalih banaka ;-)
Korijen danasnje islamofobije i nepriznavanja bosnjastva, bosanskog jezika nije u srpskom/hrvatskom nacionalizmu vec upravo u Jugoslaviji. Upravo je jugoslovenska tradicija i jugoslovenski odgoj, jugoslovenska filozofija, ostaci jugoslovenskig nacina razmisljanja,.... korijen, uzrok,.. danasnje diskriminacije Bosnjaka, i razlog sto se ova drzava ne prihvata i stopira se svaki napredak. Mnogi jednostavno ne mogu mentalno prihvatiti cinjenicu da postoji nova nacija i nova drzava, jednostavno u mozgu nema prostora za to jer je isuvise dugo vremena trajala YU sa svojim standardima. BiH kao politicki subjekt se nikada nije uzimao ozbiljno i u rangu sa ostalim republikama a muslimani nikada kao ravnopravan i ozbiljan politicki faktor koji moze imati cak i naciju, kulturu, jezik, historiju,... Imamo dakle danas negiranja i fasizam, okupaciju, nastavak etnickog ciscenja, podjelu zemlje i onemogucavanje progresa,...
Husaga Ćišić koji je glasovao protiv takvoga saveznoga Ustava FNRJ obratio se dvjema predstavkama, od 5. prosinca 1945. i 6. siječnja 1946. godine, Ministarstvu za Konstituantu (Ustavotvornu skupštinu) zahtjevom za dopunu državnoga grba šestom bakljom kao obilježem bošnjačke ravnopravnosti.[1] Na novomu državnom grbu proglašenomu 1946. ipak se nalazio plamen sastavljen od petero baklji – kao simbol bratstva i jedinstva – pet naroda: Crnogoraca, Hrvata, Makedonaca, Slovenaca i Srba. Šesta baklja, koja je predstavljala Muslimane kao narodnost (danas Bošnjake), ili pak šest jugoslavenskih republika, pridružena je plamenu tek dva desetljeća kasnije.
Prikaži sve komentare (601)