Zamisli da je FIFA kaznila Barcelonu sto su dovodili bijedu i cemer od djece U Barcelonu da im daju krov, buducnost, obrazovanje, najbolju fudbalsku skolu na svijetu itd itd.. Naravno ako budu dovoljno dobri igrali bi za Barcu, ali zar to nije san svakog sportiste? I ne samo da ih je FIFA kaznila zbog ovoga, vec su tu djecu koja su vec tamo izbacili iz La Masie (akademije) prakticki na ulicu jer oni nemaju gdje. Ne smiju jesti tamo, spavati tamo, trenirati tamo ni igrati tamo. Barcelona je zamolila neke manje klubove da ugoste tu djecu dok se ne nadje rijesenje. Eh eto zamislite kako je ta kazna za Barcelonu normalna. To nema veze sa zivotom i ocigledno je nesto drugo iza kazne.
imas malo informacija , kad vec dovedu djecu moraju dovesti i roditelje dat im stan i posao , nemoze tek tako, messi je dosao sa 13 godina al je uz njega bio otac pa poslije i majka.
@ Crysis. Nije tacno, vecinom su i dolazili roditelji, ali ne mogu oni dovesti sve moguce roditelje? Pa sta su? Odakle poslovi nekim africkim stocarima? I nije da oni ukradu tu djecu od njih vec roditeljiu daju pristanak normalno. Messijev stari je dolazio na svoj trosak u pocetku, ali nisu svi Messi. Messi je Messi, ima tu druge djece koja nisu toliko talentovana, ali ako hoce da uspiju moraju napraviti taj korak. Kakve gluposti ne mogu da vjerujem. Dovodis dijete, dovedi pet koljena porodice i daj im posao hahaha. Svasta.
Prikaži sve komentare (28)