IMA GDJE KAKAV DADO I DENIS DA OTVORE ,,NEŠTO,, GDJE BI SIROTINJA MOGLA DA RADI I ZARADI NOVAC DA PREŽIVI, PREHRANI SVOJU PORODICU PA ONDA I DA SVRATI U NEKI OD OVIH RESTORANA, ZAŠTO DA NE. U SARAJEVU TOBOŽE OTVARAJU KAO NEŠTO, GDJE ĆE PA ETO ZAPOSLITI PAR RADNIKA KOJIMA ĆE VLASNIK DA OGULI KOŽU, ZA MALU PLATU, BEZ VIKENDA I GODIŠNJIH ODMORA, GDJE ĆE RADNIKA EVENTUALNO PRIJAVITI ALI PRIJAVITI NA MINIMALAC I SL. A UZ PUT ĆE ISTI TAJ VLASNIK DA ZGRNE LOVU. I OVO MI NEKA VIJEST, SRAMOTA!
Znaci bolje da se uopce ne otvara, pa da se sjedi kuci bez i ono malo zarade ili sta? Kod nas je opce poznato, kad se ne otvara "mi smo vukojebina", kad se otvara pljuvanje. Pa bar ce biti zdrava konkurencija i pokoji radnik sa bilo kakvim primanjima. A to o cemu ti pricas, nisu oni za to krivi, vec vlast koja je dovela drzavu do tog. Da je dobro nije, ali vlast se birala, kod pojedinih toliko strastveno su se stranke koje kradu drzavu vec desetljecima uzdizane u nebesa, branjene od pojedinih biraca kao da je u pitanju zivot ili smrt. Kako se kaze kakav narod - takva vlast -takva drzava !
Pa ja nas narod nebi da radi za prosjecnu platu nego da mu je....mrsko je raditi za minimalac nego da je avione kamione auta od jedne plate hahaha naucilo sjedit i popovat po vazdan
Prikaži sve komentare (405)