Nije mi jasno kako je nasim medijima i javnosti promakao dio snimka u aferi ''Papak'', gdje se pored kupovine parlamentaraca za skupstinu vecinu u RS takodjer moze cuti kako Zeljka Cvijanovic daje instrukcije za sistemsku kampanju ukidanja bosanskog jezika?
@Vukovi Mozda si me pogresno razumio. Poenta je da se sistemski planira antiustavna aktivnost (sto se cuje na pomenutom snimku), a niko to nije ni spomenuo ni prokomentariso u smislu procesuiranja i krivicne odgovornosti Zeljke Cvijanovic i Vlade koju vodi. Po cijeloj Bosni nazalost imamo i prakticne slucajeve antiustavnog djelovanja. U uredjenim drzavama se razlicitost smatra bogatsvom, kod nas je cirilica u FBiH i latinica u RS uglavnom prefarbana crnom bojom, ispred institucija su zastave drugih drzava, da ne govorim o svijesti koristenja domacih resursa umjesto uvoznih.
@ↁornauszieher® Stvar je tumacenja Ustava RS.... u ovom slucaju ocigledno se jednom konstitutivnom narodu negira pravo kako ce zvati svoj jezik. Po ovakvom tumacenju Ustava, ukoliko bi amerikanci bili konstitutivni u RS-u, njihov jezik zvao bi se Americki.
Prikaži sve komentare (159)