Mene je iskreno strah sta ce iz svega ovoga nastati. Zao mi je napacenog naroda i za to sam da im se pomogne, ali nisam sigurna sta ce biti za par godina. To govorim jer sam radila za Arape koji kupuju zemljiste i grade milionske komplekse oko Sarajeva. Ne mogu vam opisati taj njihov odnos prema nasem stanovnistvu. Sve bi nam uzeli i da radimo za njih za dzabe. Vjerujte mi da ce sve ovdje kupiti, a mi cemo za njih raditi i od njih kupovati svoju vodu, struju. Sa nasim radnicima se cjenkaju za 50 km, bukvalno hoce da smo njihovi robovi. Sta ce biti za par godina kad bogati seikovi kupe sve sto se moze kupiti, a medju tolikim narodom dodju i oni koji su potencijalna opasnost i prijetnja za mir, ostaje nam da vidimo.
Da, ova bijeda i jad će sigurno imati čime da kupe. Ma mrš, nisi tako govorila kad su naši ljudi po Evropi bježali od četnika.
Ova bijeda i jad, kako kazes, nece kupovati, ali ce ovi bogati koji su ko zna ciji pijuni, i koji iz ko zna kojeg razloga kupuju zemlju po Bosni, kupiti njih ;)
Prikaži sve komentare (131)