Jeste li ispunjavali želje hrvatskog naroda kad ste im osam godina birali političke predstavnike preglasavanjem i ostalim smicalicama? Niste, pa onda ne znam šta zamjerate Hrvatima. BiH je multietnička zemlja i to treba prihvatiti i ne misliti da vi znate šta je najbolje za ostale narode, jer će to uvijek izazivati tenzije. Osim toga, 140 000 Hrvata je protjerano od strane Bošnjaka i broj nam je prepolovljen, uskraćena su nam temeljna ljudska prava poput TV kanala, ali mi smo izdržljivi i žilavi, to će nas napraviti još jačima.
@Ujko, Hrvate nitko nije protjerao, nego su ptišli "trbuhom za kruhom" u Hrvatsku. Odavde nisu protjerani, tamo ih ne vole, ali oni i to više vole. Na Federalnoj televiziji se govori skoro isključivo hrvatskim jezikom koji je pored vas Hrvata razumljiv i ostali narodima, koliko god se vi trudili da hrvatski jezik razumijete samo vi. Bošnjaci nisu nikoga protjerali, nisu rušili bogomolje, što se ne može reći ni za Srbe ni Hrvate. Srbi su otvoreno napali, a Hrvati su sačekali da njihovi saveznici Bošnjaci budu "na koljenima" i kad su ocijenili da je trenutak, napali svoje saveznike zabijajući im nož u leđa... pa ti vidi ko je žilav i ko je iz svega izašao jači, Ujo moj.
Šaćir Filandra, 2006. „Kako se u svemu ponašaju Bošnjaci? Nadmeno! Oni kao ne daju Hrvatima njihov, treći, hrvatski kanal, budući da bi to vodilo razgradnji države. Pri tome se ne pitaju tko su to oni da nekomu dopuštaju ili osporavaju kolektivna, nacionalna prava i što uopće znači stanje u kojem netko nekome daje ili osporava prava. Najsmješnija je sarajevska argumentacija u ovoj priči, koja traje takoreći od uspostave Federacije Bosne i Hercegovine 1994. godine, a koja se svodi na to da Mi bolje znamo što je za Hrvate dobro, Mi znamo da bi ih to odvelo u marginalizaciju, izolaciju, parohijalizaciju, ideološki ekstremizam itd. Ne dopuštajući im poseban TV kanal Mi ih kao spašavamo i Oni nam na tome trebaju biti zahvalnim.''
Prikaži sve komentare (82)