A zašto je recimo Kosovo dozvoljeno, i odvojilo se po etničkoj liniji, a Srbima u Bosni je to nedozvoljeno? I prije nego što krenete o etničkom čišćenju, pogledajte kartu Kosova a i Bosne prije i sada. Dosta Srba ne živi tamo gdje je živjelo. RS nije postojala, ali Srbi su bili konstitutivni narod Bosne i Hercegovine, i taj njihov status je ignorisan kad se Bosna odvajala i odlučeno je prostom većinom. Bosna nije bošnjačka po nastanku, nego i bošnjačka, i srpska, i hrvatska. Iz toga crpi svoje postojanje odnosno legitimet. Da se razumijemo, znam ja zašto Dodik forsira ovu priču i što je njemu motiv, ali ne mogu da razumijem Bošnjake koji misle da imaju pravo silom zadržavati Srbe u Bosni. Ubijedite ih na drugi način da je njima u interesu da ostanu u Bosni. Teško da ćete nekog ubijediti prijetnjama, mržnjom i pozivanjem na ukidanje ili protjerivanje. Samo dajete ljudima kao što je Dodik municiju. Zašto bi ''genocidni Vlasi'' ili ''kuroslavci'' željeli da žive u unitarnoj Bosni?
Pa majmune jedan ds samo malo procitas Historiju ili malo pogledas tv znao bi da kosovo postoji stotinama god.a tzv rs.je nastala najvecim progonom i zlocinom nad nekim narodom u evropi nakon drugog svj.rata...
@Kocijas Pročitao sam ja mnogo istorije a ta istorija se ne uči sa TVa. Kosovo postoji stotinama godina? Gdje, kad? Kosovo je naziv za regiju, i ta regija zajedno sa Raškom i Dukljom bila je kolijevka srpske države u srednjem vijeku. Dobilo autonomiju u SFRJ, prije toga nije nikad postojalo kao država. Svaki naziv na Kosovu, uključujući i sam naziv regije je slovenskog porijekla. Zar ne bi mi Sloveni uzeli neki albanski naziv, da su oni starosjedioci? Kosovo, Priština, Vučitrn, Prizren, sve slovenska imena, koja i oni koriste u blago prerađenoj formi. Koristi mozak. I svaka je država nastajala na nekim zločinima, barem u Evropi. Koliko se zločina desilo u vjekovima muslimanske vlasti? Uz svo poštovanje žrtvama, jedan Jasenovac je kao 10 Srebrenica. Zato lakše malo, smanjite mitologiju i izigravanje vječite žrtve, i otvoriće se prostor za dijalog i mirno rješavanje problema. Više je normalnih Srba koji će te saslušati nego četnika, ali daj im prostor i šansu.
Prikaži sve komentare (133)