Ja mislim da bi konacno trebalo donijeti zakon, da se u drzavnoj sluzbi ili u drzavnim preduzecima SAMO MOZE ZAPOSLITI onaj ko je zavrsio DRZAVNI fakultet. Ali sta ces - 70% politicara nema blage veze sa zivotom, a da ne pricam o "ekonomistima" koji vode firme poput B&H Airlines-a i Aerodroma Sarajevo.
@desnicar Radi se o sljedecem: - ni na Zapadu se ne uce bolje stvari na faksu nego na faksu u Sarajevu - razlika je u studiranju i mogucnosti da kupis diplomu. Ako nista: na vecin idrzavnih fakulteta se barem u 3-4 godine studiranja NESTO PROCITA. Na privatnim fakultetima u Kiseljaku i Travniku se u velikom broju dobije "diploma" a da neko nije nikad u zivotu ni otisao tamo kako treba. Dakle postoji razlika izmedju zavrsetka faksa u Kiseljaku za 3 mjeseca (primjer I. Velicanin, direktor Aerodroma Sarajevo) i studiranja u trajanju od 3-4 godine na drzavnim fakultetima.
I VRLO INTERESANTNO: ljudi se ZALE na stanje u drzavi, a daju mi MINUSE na ovaj kometar? Da Bog da nam BILO JOS GORE NEGO STO JE SAD!
Prikaži sve komentare (165)