BiH
62

Ne očajavajte: Ovo su fakulteti UNSA na kojima ima još mjesta za upis

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/KLix.ba
Foto: Arhiv/KLix.ba
Studenti koji se nisu uspjeli upisati u okviru prvog prijemnog roka na fakultet Univerziteta u Sarajevu imat će još jednu šansu za upis. Deset od ukupno 25 fakulteta imaju drugi rok krajem augusta ili početkom septembra.

Akademija likovnih umjetnosti Ukoliko želite upisati ovaj fakultet, drugi rok za prijave je od 24. do 28. augusta ove godine. Na odsjeku Kiparstvo ostala su tri slobodna mjesta, dok je Grafici ostalo četiri. Prijemni ispit se polaže od 31. augusta do 4. novembra a dodatne infromacije o potrebnim dokumentima pogledajte ovdje.

Arhitektonski fakultet Na ovom fakultetu drugu priliku će dobiti 30 studenta. Prijave su od 24. augusta do 4. septembra. Potrebnu dokumentaciju potražite ovdje.

Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Prijem dokumentacije u drugom upisnom roku do popunjenja planirane upisne kvote vršit će se u periodu od 17.08. do 21.08. 2015. godine, u terminu od 08:00 do 16:00 sati.

"Obavještavamo kandidate da je slobodno ukupno 28 mjesta, i to u kategoriji studenata koji studiraju po DL – Distance Learning (učenje na daljinu) načinu studiranja (status redovnog samofinansirajućeg studenta), po smjerovima, kako slijedi: Kriminalistika - pet, Kriminologija - 19, Sigurnosne studije - četiri", rečeno je na zvaničnoj stranici fakulteta.

Prijemni ispit održat će se 26.08.2015. godine.

Fakultet političkih nauka

Prijem dokumenata za naknadni konkursni rok vršit će se od 17. 08. do 28. 08. 2015. godine. Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu nije predviđeno polaganje prijemnog ispita za upis studenata u prvu godinu Prvog ciklusa studija u akademskoj 2015/2016. godini. Potrebne dokumente pogledajte ovdje.

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Prijem dokumenata za drugi upisni rok na ovom fakultetu vršit će se zaključno sa 10. augustom do 15:00 sati. Slobodna mjesta ostala su na Općem smjeru i Mendžament u sportu. Više informacija pogledajte na ovom linku.

Fakultet za saobraćaj i komunikacije

Drugi konkursni rok traje od 24. do 28. augusta, kada se dokumenti mogu predati u terminu od 10:00 do 15:00 sati. Ostala su samo mjesta u kategoriji samofinansirajućih studenata do popunjenja planirane upisne kvote. Drugi upisni rok će se organizovati bez prijemnog ispita.

Filozofski fakultet

Prijem dokumenata za naknadni konkursni rok vršit će se od 24. 8. do 3. 9. u Studentskoj službi Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Pogledajte listu slobodnih mjesta.

Muzička akademija Konkurs je otvoren od 24.08. do 07.09 ove godine. Dokumenti se predaju svaki radni dan od 11:00 do 13:00 sati. Pogledajte slobodna mjesta ovdje.

Stomatološki fakultet sa klinikama Drugi upisni rok na ovom fakultetu bit će objavljen 07. augusta na zvaničnoj web stranici fakulteta, u dnevnim novinama kao i na oglasnoj ploči Stomatološkog fakulteta.

Medicinski fakultet

Na Medicinskom fakultetu nema drugog roka, ali se proširuje lista primljenih kandidata za 24 studenta u kategoriji redovni-samofinansirajući student. Lista će biti objavljena 24. augusta ove godine.