Nasa stranke sastavljena ja od ljudi koji su POBJEGLI iz ove zemlje kad je bilo najteze. Oni gaje neoliberalni koncept kapitalizma i nemaju BILO KOJU VRSTU OSJETLJIVOSTI prema socijalne ugrozenim kategorijama. Prvo su bili protiv boraca, sada su PROTIV RADNIKA. Vaznija su prava porodilja od prava radnika. Prestrasno. Izdajice.
Kakva glupost ovdje. Šta je neoliberalni koncept? Ovdje većina živi u socijalističkom dobu, gdje je država bog i batina. Boje se svakog državnog organa kao da glavni baja. Sad, nemamo taj kapitalizam ikako, imamo kvazi nešto. Fola liberalno tržište, ali državni kapital vlada. Administracija zauzima više od 50% zaposlenih u državi. To ne proizvodi novac na tržištu, ljudino. To ga guta. Malo po malo. Daj ba malo razmišljaj, a ne samo floskule derat.
Neoliberalni koncept kapitalizma je taj koji donosi novi Zakon o radu, u kojem opstaju samo najvece firme, dok se mali i srednji biznis gubi, koji u pravilu zaposljava najvise radnika, uz dodatak da neoliberalni koncept potpuno zamemaruje prava radnika, smatrajuci ih statistickim podatkom potrebnim da se vodi neki biznis. Ako si unutar statistike imas posao, ako nisi onda nemas. Nasa stranka vec pocetkom svoga djelovanja, bjezeci od ljevice u svome programu je ispod tiha propagirala neoliberalni konceopt kapitalizma, koji nemam ama bas nikakve percepcije prema sociojalno ugrozenim kategorijama. Ovo oko porodilja mimo svega, jer se velecasna Sabina Cudic plasi za sebe ako ostane trudna. Nasa stranka ovim je pokazala svoje pravo lice.
Prikaži sve komentare (112)