Enisa koliko radnih sati u sedmici rade uposlenici u tvojoj fabrici? Da li su im prekovremeni sati placeni? Gospodjo Bekto zasto su vas napustali uposlenici sa visokom strucnom spremom i odlazili raditi za manje plate? Neko kome je dobro sigurno ne napusta nesto tek tako. Gospodo poslodavci kad tako tvrdite zapitate li se ikada kolika je cijena privatnog zivota vasih uposlenika i da li ih dovoljno placate za prekovremeni rad, ako im uopste placate prekovremeni rad. Sta je vasim uposlenicima vrednije da vikend provedu sa svojim porodicama ili da vikende provode ostvarajuci vama dobit a vi im od te dobiti dajete, ako im uopste platite te vikende neku mizeriju.
Care znam o cemu pricas, ali kako kazu da joj bi a da joj ne ude. To o cemu pricas je prosli sistem i zato i jest bio neefikasan. Ko je bio na zapadu u USA ili Njemackoj naprimjer mogao je vidjeti kolike sate oni rade. Takode to nije izrabljivanje radnika, nego razgranicavanje onih koji doprinose od onih koji su samo na grbaci kompaniji i drustvu u cjelini. Drzava i drustvo koje promovira dzbahljebarose, kao ove nase na drzavnim jaslama, nemoze naprijed.
Siamo 21, znam kako je u njemackoj i kako se placaju i regulisu prekovremnei sati i mnoge druge stvari koje nasi u "realnom" sekotoru samo zanemajuju i prelaze preko njih kako da ne postoje. Ko u nekoj zapadnoj zemlji radi na dane nekih praznika bilo vjerskih ili drzavnih NIKO. A kod nekih nasih poslodavac se radi za bajram i cak sta vise ti poslodavci to traze da se radi za bajram.
Prikaži sve komentare (208)