Anti-SDA Nije ti taj podatak da je Velež naš najbolje plasirani klub, Željo kada je bio u KUPU UEFA minut do finale 1985, je te godine bio u samom vrhu evropskog fudbala, daleko bolje od Veleža plasirani , među top 20 koliko se sječam ekipa Evrope !!!
@neednolog 30.07.2015. u 12:17 0 Ja koliko znam UEFA ne priznaje kup velesajamskih gradova. Pobjednici nisu navedeni na UEFA kup listi. Jbga srednjoevropski kup je bilo kvalitetno takmicenje. Ovako pehar stoji i prisjeca, a pamcenje blijedi. Eto Partizan je bio u finalu Kupa prvaka a vjerujem da bi to dali za neki kup UEFA. Trofej.. To je bilo davno, ali ranga KUPA UEFA. To sa Partizanom ti je smješna uporedba? Noramalno da bi finale lige prvaka dali za KUP UEFA trofej, jer su prije rata npr tu igrali krema evropskog fudbala iz Yuge visceprvaci i ne znam trećeplasirani jesu li mogli npr. a pravak Juge je bio tim Evropske klase, ili biti vicešampion Yuge , znači da si u vrhu Evropskog fudbala, Nemam se više sa tobom šta raspravljati ne možeš nikako porediti mali intertzoto kup, koliko se sječam 8-9 plasirani , prosjek lige je mogao tamo igrati za takmičenjima gdje su igrali prvaci i viceprvaci , ako je tebi Čelik, koji mi je drag klub veči od Želje i Sarajeva , tebi je, i meni je
I meni je Čelik drag i za bosanske uslove jak klub i to je veliki klub za naše pojmove ali objektivno nema rang Želje i Sarajeva... Ali i meni je moje dijete drago i lijepo igra lopte ali ne igra kao Džeko objektivno... Znači, misli šta hčeš tvoje pravo , untertoto kup je daleeeko manji uspjeh od polufinala UEFA kupa !!!
Prikaži sve komentare (112)