Inace izbjegavam komentarisati na klixu ali ovaj put jednostavno ne mogu da sutim. Zaista se zadnjih dana stidim svoga Bosnjackog stada. Narod je nakon kratkog perioda renesanse ponovo zaboravio misliti svojom glavom i ponovo se poceo bacati pod nogice politicara. Ne razumijem kako se tako lahko prodaje glava?! Za sta!? Opet za patriotizam.. kao da nismo predugo pusili istu pricu i zbog nje jeli samo pastetu, hljeb, pavlaku i kecap. Kao da predugo nismo plakali zbog svega sto je vani normalno imati a ovdje nemoguce. Zbog cega?! PA ZBOG VELIKIH BOSNJACKIH POLITICARA. Zelim reci da smo pali decki. PALI SMO NA ISPITU. Svoju toliko dugo ocekivanu mikro(R)evoluciju smo bacili u vodu zbog jednog Nasera, zbog jednog ratnog profitera, heroja koji je pobjegao prije bitke i ostavio bez naredbi vojnike u rovovima! Nismo spremni za EU, nismo spremni za vise jer ne razmisljamo, ne gledamo buducnost. Vucic se promijenio ali niko u to ne vjeruje jer je tesko shvatiti (a i nauceni smo) da se samo 'IDIOTI' mijenjanju. Rat je decki zavrsen, svifjelo se to vama ili ne. Ljudi , vrijeme i prilike su se promijenile. To ne znaci da rata nece biti ali znaci DA GA SADA NEMA. Tesko je biti crna ovca u stadu i misliti drugacije ali to barem znaci da cete imati svoju volju samovza sebe. Politicari su pricali brate uvijek i zauvijek ce pricati. Srvar je u tom da oni pricaju sto narodu odgovara. Mislite slobodno. Oslobodite se tereta hodze, isrivljene ratne historije, roditelja, prijatelja. MISLITE ZA SEBE A NE ZA STADO. Ako sami sebi ne znacite nista, neka vam barem vasa buduca ili sadasnja djeca znace. Svaka izgovorena rijec, svaka misao mogu promijeniti nesto sto je moglo biti dobro ili lose. Pazimo i budimo uporni..
Ti sigurno nikog nisi izgubio u ratu pa ti je lako reci tako... on ti je onaj "oni jednog srbina mi 100 muslimana" , takvi ti se ne mijenjaju. oni se samo "mijenjaju" kad im politicki odgovara, boli Vucica za zrtve.
Jedno je političari govore, drugo političari lažu (kao ovi nasi), s najgore je sto ovaj sere na veliko. a sto se tiče stada siguran sam da si ti zalutao nije ovo tvoje stado đaba se tako predstavljaš. ili misliš da smo baš ovce.
Prikaži sve komentare (657)