vi uvijek nadjete neki razlog da se bunite. i sta ako se sada tu nasele Turci?? gdje je potraznja tu je i ponuda!!! tako funkcionise citava svjetska ekonomija. samo kod nas nista ne valja. necemo graditi pa makar propustili i radna mjesta i ko zna sta jos al necemo Turke naseljavat oni nam ne valjaju. Ne mogu ni Arapi. sta bi Svabe danas bile da nisu doveli par miliona stranaca da im rade?? ne dolaze Turci dzaba. noni su namirisali biznis. gdje bude biznisa bit ce i radnih mjesta, pa sa tim ce i narod bolje da stoji! a gdje ima imucnijeg naroda tu ce biti i veca ponuda - sto rezultira u gradnji domacih fabrika. sto je vise domacih fabrika, sto vise podrucje postaje interesantno za druge strane investitore (nece ni jedan gigant da otvori fabriku u BiH kad ni jedna fabrika ne radi; utice to na odluke) - naravno, ovo je dug put. al treba poceti. a ne sao jooj ovo jooj nece biti kao prije. nama i jeste ovako zato sto stalno spominejmo ono PRIJE i sto mislimo....
...da nam samo moze biti dobro ako bude kao prije. Svijet se mijenja. Mijenja se i nacin rada sa njim. Moraju se i ljudi tome prilagodjavati. A ne stalno samo kukati o nekim vremenima koji vise nikad nece doci!!!!
Slazem se komsija, svaka ti je na mjestu. Samo ne treba pustit da se strani previse opuste, pa da protjeraju domace. Mi dosta grijesimo, kad dodju neki stranci ovi nasi ljudi, pogotovo neki, skoro pa im g... ljube pa se ovi i osile i misle mogu sve zivo. E to je taj problem kod nas sto nemamo nekih granica, sve je to divno krasno, ali i sve treba da se stavi na svoje mjesto. ;-) A da treba da se gradi i treba, pa kako drugacije da napredujemo, inace sve jedno drugo vuce, tako da sam sigurna da bi bilo i novih radnih mjesta, a sto bi i vizuelno bilo ljepse. :-) Veliki pozdrav za tebe, kako ti sve dobro....?
Prikaži sve komentare (226)