"Život je putovanje, kada stanemo ne mogu se događati dobre stvari" Šta je pod ovim mislio, kad umremo ne mogu se događati dobre stvari? Ako je to, onda nema smisla da to kaže papa. ""Svi mi imamo dužnost da budemo dobri" Kažu da su dobar i budala dva brata. "Samo malo mislosti naš svijet može pretvoriti u manje nepravedno mjesto" Treba mijenjati sistem iz temelja ako želimo da je svijet pravednije mjesto "Ljudska prava ne narušava samo terorizam. Ljudska prava narušavaju i nepravedni ekonomski sistemi koje prave velike razlike među ljudima" Pa ekonomski sistemi prave razlike medju ljudima jer nisu svi ljudi ni zasluzili da su isto bogati.
Pod tim prvim citatom mislim da je konkretno mislio na zivot, ne na smrt, tj. da uvijek treba teziti ka necem novom, usavrsavati i edukovati se. Bar sam ja tako shvatio tu njegovu poruku. Iako nisam covjek iz njegove vjere, ovaj covjek je stvarno gospodin, svaka mu je na mjestu.
Život je putovanje... Dakle kaže da je svaki život putovanje bez obzira kakav je.. Da je rekao život treba da je putovanje bi imalo smisla to što kažeš, mada to opet nema veze sa tim usavršavanjem i edukacijom.
Prikaži sve komentare (128)