Pa sta sad, nekome treba garantovati odredjen broj mjesta u parlamentu na osnovu stanja u gacama? Odakle uopste ta idiotska ideja da se parlament treba formirati prema polnoj strukturi? Ako zene nece da se bave politikom, a kod nas ogromnu vecinu zena politika ne interesuje, ne moze ih se natjerati na to.
@ateos Ima zena vrlo inteligentnih i obrazovanih koje bi zeljele da se upuste u te politicke vode ali im ne ide jer ne daju znas sta. U tome je problem zato se zene bune, a ne zato sto ih nesto ne zanima ili su po necijim procjenama 'neobrazovane' ili odmah dobiju etiketu feministkinja. Zene ne traze da budu iznad muskaraca vec da se njihova obrazovanost prihvati i uzme u obzir a ne da se dovodi u situacije da joj se trazi seksualna usluga da bi dobila posao!
@JeSuisCharlie evo ja kao zena se ne slazem s tvojim, a slazem se s atheosovim komentarom. Ne sudi zenama u politici kroz intervjue u novinama za koje su unaprijed dobile pitanja, ali otvori web site PSBIH kad bude sjednica i gledaj direktan prenos i po tome im sudi pa ces vidjeti limitirane kapacitete. Ne kazem da su im muske kolege intelektualci, cast pojedincima, ali cinjenica je da su to mahom mediokriteti. Na stranu to, ove kvote o tome koliko zena treba biti na listama i kojem se procentu tezi u parlamentima su degradirajuce jer ukazuju na to da zene ne mogu samostalno osvojiti mandat nego cemo ih jos poceti imenovati u parlamente dekretima. ali ne bune se političarke protiv toga jer glad za moci i novcem nema osjećaj ponosa...
Prikaži sve komentare (73)