Sto ovi Hrvati mogu mastati, to nemoze niko. Da nemaju mora I obale bili bi veca sirotinja od Bosne. Dodje im to turista, donese nekoliko milijardi eura I od toga se zivi ostatak godine. Nabolji primjer kako zivi unutrasnjost Hrvatske je Sisak gdje je zeljezara zatvorena, a moga bi biti I rafinerija. A Slavonija poharana I nikada siromasnija. Ali najvaznije je napraviti most I napuniti dzepove gradjevinske mafije. Naravno uzeti lovu od EU. Hrvatska vise od 20 godina zivi od kredita I taj zivotni standard placaju od kredita. Nesto slicno Grckoj.
Mislim da je I tih 700 eura nerealno I napumpano od placa silne administracije, zupana, dozupana , nacelnika opcina......,izdvajanja za braniteljsku populaciju. Ljudi iz realnog sektora zaradjuju manje. Grckoj je slicno po opcoj filozofiji funkcioniranja, rada I zaduzivanja. U apsolutnim iznosima si vjerovatno u pravu.
Braco moj. Ti koji toliko mislis da je dobro u CRO. Otidji npr. u Katar. Tamo ces naci Hrvate iz Splita, Osijeka I Zagreba Inzenjeri elektrotehnike, masinstva I gradjevine. Rade za 1000 americkih dolara bruto mjesecno. Eto koliko im je dobro. Licno ih poznajem.
Prikaži sve komentare (146)