Baš mi je žao što će na desetine hiljada pomoćnika, statističara, referenata za tople napitke, vozača i drugih parazita letiti s posla. Predugo obični smrtnici takve majmune nose na leđima. Trta ih hvata jer će trebati dobro se oznojiti za radno mjesto a i ako ga dobiju, trebat će raditi kao rob za mizernu plaću. Kako će bez kafa po uredima i basnoslavnih nezarađenih plaća? Krajnje je vrijeme da se svi državni službenici, od premijera do portira, prizemlje, i to jako i bolno, u živote kakve obični smrtnici u ovoj zemlji vode preko dva desetljeća. Najmanje sedamdeset posto državne administracije se mora otpustiti jer ne postoji nikakvo opravdanje ili korist od njih u javnom sektoru. Samo izjedaju koštanu srž ove zemlje i poreskih obveznika, kao najezda skakavaca, koja iza sebe ostavlja pustoš.
Slazem se, ali smatram da to nije bas tako jednostavno. Kad se ponisti toliko radnih mjesta, sta sa dodatnim nezaposlenima?
Moreno83, znam da je bezdušno, ali neka vide kako je to patiti se da nađeš posao i sklopiš kraj s krajem. sa ovolikom administracijom nećemo nigdje dospjeti. Novac koji se dobije kresanjem administracije treba vratiti u gospodarske tokove kroz fondove iz kojih će se financirati poslovni projekti i zapošljavanje u gospodarskim sektorima koji stvaraju neku protuvrijednost, za razliku od javnog sektora, koji pojede novac a ništa ne proizvodi.
Prikaži sve komentare (90)