Nije DF kriv što su u Dejtonu po željama zna se i koga pravili nakaradnu državu gdje je profesija biti Bošnjak, Srbin, Hrvat. I da dodamo još entitete, entitetsko glasanje, kantone, diskriminaciju jednih u jednom, drugih u drugom.
Ne trazi opravdanje,kriv je DF,nego sta!Kako Covic nije odstupio od svojih 5+1?Vidis da neko moze,osim ako DF-u nisu u pitanju privilegije iz obnasanja vlasti.Nema tu karaktera i obraza,vjeruj mi.
Nije u pitanju nikakvo opravdanje već zdrav razum, ako su mu sputavali u prošlosti a mislim na Željka Komšića da nije dovoljno hrvat, da je podmetnut, da nikako nije trebao biti član predsjedništva iako to u ustavu nigdje nema jer oni koji su kontali da naprave isključivo zemlju podijeljenu na tri nisu u svojim tintarama mogli dokučiti da može biti i neka višenacionalna stranka koja može izbaciti svog hrvata, bošnjaka ili srbina. Ali da se vratim ako su mu to spočitavali onda je vjerovatno i on gledao da ne bude uzrok problema kao što bi to i htjeli prikazati, pa je negdje morao i popustiti. HDZ bi najviše to i volio tj na to je i išao da maksimalno isprovocira situaciju sa DF-om i da DF kaže neću eto nikako pravite vlast bez mene. U toj opciji zna se ko upada umjesto njih. Sda bi bila u toj situaciji u defanzivi.
Prikaži sve komentare (171)