Piše da je dobro, da djeluje antibakterijski i antivirusno: Med i cimet ubijaju prehladu u dva dana Med i cimet ubijaju prehladu u dva dana U samo dva poteza i uz samo dva ključna, jednostavna i zdrava sastojka možete da se riješite prehlade u samo dva dana. Rješenje se krije u vašoj kuhinji i vrijeme je da isprobate ovaj jednostavan i ukusan recept. Blagodeti meda su dobro poznate, a cimet se smatra jednim od najzdravijih začina. Ali kombinacija ova dva sastojka je zaista bombastična, posebno kada je riječ o prehladi. Ovaj napitak jača imunitet i pomaže kod umora, hroničnog kašlja i prehlade, njeguju sluznicu i čiste sinuse. Oba sastojka ovog recepta djeluju antivirusno, antibakterijski i protivupalno i protiv raznih oblika gljivičnih infekcija. Potrebni sastojci: - 1 kašika meda - 2 kašičice cimeta u prahu Način pripreme: 1. U decilitar mlake vode pomiješajte med i cimet, izmiješajte dok se med ne otopi. 2. Napitak pijte dva puta dnevno, najbolje tri dana za redom. Isto možete učiniti i bez vode. 3. U šoljici pomiješajte med i cimet, a ako vam je lakše napravite sebi količinu za nekoliko dana.
...a mogul ono uzmem kašiku meda pa u usta, a onda istresem kesicu cimeta direkt u usta...i onda to sve fino izmljackam i progutam :-D i uštedim da ne perem suđe? :-D
@Ares X, hahaha, jesi lijen! Od cimeta u prahu se možeš zagrcnuti. Ja sam upravo sebi spremila u jednoj teglici, pomiješala med i cimet radi preventive. Možeš i ti tako, pa kad potrošiš, teglicu baci. :)))
Prikaži sve komentare (48)