Svako normalan u ovoj drzavi treba priznati, da je SPAS FBIH: 1. ukidanju kantona jer je BiH suvise mala zemlja ili 2. kantoni na principu Svicarske. Medjutim, mnogi kantoni i opcine se moraju pitati zasto su Sarajevo, Tesanj i Gorazde PODOBNI ZA ULAGANJE, a ostatak NIJE? Pogotovo Grad Tuzla se mora pitati, zasto je to trenutno "najgora" lokalna jedinica u Tuzlanskom kantonu, gdje vode Gracanica, Gradacac, Banovici, Srebrenik pa cak i Kalesija. A u jednom moramo biti ujedinjeni, pogotovo Bosnjaci: moramo vise raditi na unapredjenju i uvezivanju Unsko-sanskog kantona sa ostatkom Federacije. Jedino rjesenje vidim u sto skorijoj izgradnji brze ceste (Sarajevo-) Travnik - Jajce - Bihac. Najveci broj stanovnika u BiH zivi od Sarajeva do Tesnja, gdje zivi blizu 1,2 miliona ljudi, sto je i najinteresantnije trziste. Ako jednom objektu treba 5 sati voznje do Sarajeva, najaravno da NIKO nije spreman ulagati u USK. Prometna infastruktura je osovina razovja cijele BiH!
@mechko U Gradu Tuzli i nema industrije. Sarajevo ima sljedecu industriju (ponavljam opet): - Bosnalijek - Sarajevska pivara - Fabrika duhana Sarajevo - Klas - Sprind - Ovako - Milkos - Sinalco - Argeta - Coca Cola - Prevent pogo na teritoriji Sarajeva - Tas - Unis i Pretis - Jammi - ISKRA Sarajevo - Livnica Ilijas - Unioninvest Ove firme imaju vece prihode na godisnjem nivou od Tuzle ili Zenice. Sarajevo je i dalje najveci industrijski grad, na cijoj teritoriji je vecina prihoda na godisnjem nivou gotovo DUPLO veca od najveceg industirjskog proizvodjaca: Zeljezare Zenica.
@mechko Samo je jedan Energoinvest imao ugovorene poslove od 300 miliona KM u inostranstvu u 2014. godini. Kada se izuzme TE Tuzla, to je vise nego sve proizvodne firme na podrucju Grada Tuzle skupa.
Prikaži sve komentare (111)