U interesu BiH nije da se izvozi i prodaje, naš interes nije da jačamo domaće firme. Mitovi i vladanje dinastija, to je danas BiH. Sve vam po spisku svoj trojici, koštate nas malo bogatstvo a nikakva hajra, marionete.
Dobro rečeno ali u situaciji kakvoj smo mi zaista bi zadnji trebali gledati da li proizvodimo/prodajemo cvijeće ili metke. Čak i najveći promotori 'vrijednosti' i mira u svijetu su i najveći snadbjevači orućjem i to svih zaraćenih strana. Ne živi se od morala.
Pazi, rusima savršeno odgovara ugovor koji imaju sa nama za snadbijevanje plinom. Odgovara i nama, posebno ako uzmemo u obzir da nas često čekaju za novac jer imamo uhljupe u relevantnim preduzećima. Ipak, koliko god mi prodali oružja u Ukrajinu, to neće ugroziti niti jedan ugovor koji već imamo sa rusima a razlog je čista računica - oni prodaju, mi kupujemo i koristimo. Eto, kao sankcije uvedene Rusiji, ali samo na 'ono' od čega neće puno zaboliti glava sve te države koje ih i uvode. A to je dobro rekao, na papiru je sve idealno a u praksi, ono što se mora.
Prikaži sve komentare (89)