Nevjerovatno da jedna ovako individualno kvalitetna reprezentacija poput BiH nije u stanju istrcati postenu kontru na cijelom turniru, takodje sa igracem ili cak dva vise ne koristiti taj visak na krilima vec probijati vanjskim kroz sredinu, sto rece vrli prolaznik: "Nema logike..." Veceras protiv Makedonaca su se vidjele sve nase slabosti, zao mi je sto u momentu kad se lomila utakmica nismo iskoristili prednost dva igraca vise, da se odlijepimo, siguran sam da bi Makedonci pod psiholoskim pritiskom pruzili sasvim drugaciju zavrsnicu. Sa druge strane ovi momci zasluzuju svaki respekt s'obzirom da prije par mjeseci niko nije bio spreman doci da ih gleda cak ni u krucijalnim kvalifikacionim utakmicama, poput one protiv Islanda, dakle bez obzira na ocitu neuigranost i "djecije bolesti" kapa dole ovim momcima za sve sto su pruzili do sada.
odlican komentar.....ja se vec dugo nisam nazivcirao a da ne igra hrv., a kada gledas zamjeve vidis perspektivu i jednu dobru reprezentaciju kojoj nedostaje iskustva i vise jacih meceva u kojoj su par lopti kljucni za cijelu utakmicu.nazalost puno previse izgubljenih lopti koje su na kraju otisle u korist makedonaca, steta....
razlika je u tome- znam da to nije popularno pricati, ali evo glavna razlika je npr usporedba s hrvatskim krilima (po karakteristikama). vrazali 183, ovcina 190. kada igras kontre obicno su krila niska i brza kao recimo cupic horvat ili strlek (oko 180)
Prikaži sve komentare (84)