02.10.1991., dan kada je počeo rat u BiH, dan kada JNA i srpsko-crnogorske snage napadaju, do temelja spaljulju i ruše, i ubijaju stanovnike hercegovačkog sela Ravno koje je tada bilo dijelom trebinjske općine, što je bilo usputno uništavanje u njihovoj agresiji na Dubrovnik, Ston i Konavle s teritorija BiH Crne Gore. Istovremeno, Predsjednik Predsjedništva rahmetli Alija Izetbegović u TV-obraćanju apelira na građane muslimanske vjeroispovijesti da ostanu mirni, uz "državničke" riječi koje se nikada ne mogu izbrisati iz kolektivne memorije hercegovačkih Hrvata: "Ovo nije naš rat!" Jedan od primjera brige Predsjednika Predsjedništva za njegove građane... Neka mu drag Bog oprosti taj grijeh... ja mu opraštam. Mir svima u BiH!
Ne volim te alija zato sto si balija. Tim rjecima da ovo nije "nas" rat udario je temelje Herceg Bosne mnogo prije Bobana
upravo suprotno: rekao je da nije naš rat (da i mi učestvujemo) srba protiv hrvata i da neće dozvoliti da se preko naše teritorije srbi upadaju na teritoriju hrvatske. malo se obrazujte ;-)
Prikaži sve komentare (135)