"Je Suis Charlie slogani znače da imate pravo da kritizirate moju vjeru. Nikad nismo kritizirali židova jer je židov, muslimana jer je musliman ili kršćanina jer je kršćanin. Ali iza svih tih religija se znaju nalaziti pravi horori i to je ono o čemu mi govorimo, to je ono što Charlie Hebdo jeste" ...valjda će ljudi razumjeti...
Izvini Komi, al' na ovo moram dati opasku. Prikazivanje tih horora, terorista i slično opravdava gore navedeni odlomak, ali namjerno vrijeđanje religije ne opravdava. Je li Muhammed bio terorist - nije. Je li Muhammed bio horor - nije. I zašto onda vrijeđati religiju? Nije religija ta koja ubija, nego isprani mozgovi, mentalno nestabilne osobe i na kraju plaćenici koji regrutuju takve osobe. Prikazivanje Muhammeda je bio udar na temelje Islama i za to nema nikakvog opravdanja, jer je bilo potpuno bespotrebno, Štaviše, oni će to opet uraditi u inat, pod izoovorom "mi govorimo o hororu, kritizirajte moju vjeru." Izgovori tipa "Prikazujemo i Isusa" su krajnje invalidni, budući da Isusa nije zabranjeno prikazivati ili ilustrirati. I da ne bi dežurni SDA-ovci počeli lupati pluseve misleći da opravdavam ubistva, da se odmah ogradim. Ubistva počinjena u Parizu su teroristički akt koji osuđujem kao i svako nasilje. Ništa nije vrijedno ljudskog života i svaki oblik nasilja je za osudu!
...žao mi je, ali ne mogu se složiti sa tim da norme jedne religije imaju pravo ograničavati slobodu ostalih, sve dok ta sloboda ima za cilj skrenuti pažnju na zloupotrebu vjere, i njeno ponižavanje od strane zlotvora pod njenim stijegom...jednostavno, ne prihvatam da postoji bilo šta, ili bilo ko nedodirljiv.
Prikaži sve komentare (119)