Papeta nije trebalo smijenit! Ko god se iole razumije u fudbal to mu je jasno. Da je ostao, odveo bi nas na EP kao što je i u Brasil. Ulica ne smije smjenjivat selektora.
Javnost, odnosno pritisak javnosti ima u svakoj zemlji decidan utjecaj u smjeni trenera i selektora. Kod nas je to možda novost, ali u drugim zemljama nije. Sušić bi sa ovim bodovnim saldom u bilo kojoj reprezentaciji letio nakon prvog kola, kao što je bio slučaj sa Bentom u Portugalu. Kod nas su ga pustili da upropasti četiri susreta, igra bez napadača i tek onda ga otpustili. Jednostavno nema niti jedan dokaz da bi u martu bilo išta drugačije i ne znam odakle možete tvrditi da bi otišli na Euro da je on ostao. Čovjek pogubio konce totalno. Daj mu samo jednu stvar koju je dobro radio u ovim kvalifikacijama. Jednu.
Neki su zaboravili da je Pape tvorac najvećeg uspjeha u istoriji BH fudbala, kao da je to bilo prije 100 godina, a ne prije 6 mjeseci! Tek da su ga pustili ove kvalifikacije do kraja da odradi, pa ako ne uspije,, tad bi mogli reći da nije uspio. Jer sada slijede najlakše utakmice. A ovako će uvijek moći reći "da su me pustili do kraja...". I tad mu se trebalo zahvaliti uz najveće državne počasti, jer je postigao ono što niko prije njega nije, a nakon njega.... načekat ćemo se. Glupani kakvih ima u izobilju misle da se naglo pretvorio u neznalicu, a oni su pametni, kao i u svemu drugom.
Prikaži sve komentare (65)