Svaka prica ima 2 medalje pa tako i ova....Naravno da mi je zao sto ovaj momak ne igra za nas, ali izjave kosarkaskog saveza treba uzeti sa rezervom. Zasto se niko nije udostojio da ode licno kod ovog momka i razgovorom rijesi cijelu stvar ?? Vjerovatno ne da ponos !! Ovog covjeka ne smijemo izgubiti jer imam osjecaj da bi sa njim bili jedna od jacih reprezentacija u Europi. A ima i onih koji pricaju kako je ovaj danasnji kosarkaski savez divan i krasan i kako sve nase nacionalne selekcije su se plasirale na zavrsnice EP. A niko ne prica o tome kako nam je klupska kosarka na najnizem nivou od poslijeratnog perioda ?! Alo , nemamo niti jedan tim u ABA ligi a nekada smo imali 3 ekipe u tom takmicenju koje su bile prepreka i za Zvezdu , Partizan, Cibonu......!! Liga nam se usmrdjela od prosjecnosti i ispodprosjecnosti. Jel i za to "zasluzan" ovaj nas kosarkaski savez il smo krivi mi ?
Sposoban savez ce uvijek naci nacina da igrac igra za reprezentaciju. Moze biti prepreka usput u vidu kakvih opicenih menadzera ali sposoban savez to rjesava. Opravdanja koja traze u medijima su u dobroj mjeri odraz nesposobnosti.
Ne bismo s njim bili jedna od jačih reprezentacija u Evropi. A šta je savez kriv? Kao prvo, sam je otišao da nešto vidi u Zagrebu i nije se pojavio. Kakva je korist savezu da ga reketira ili slično, pa Đedović je javno posuđivo pare savezu? Nikakvog smisla nema govoriti da savez ne želi igrača poput Nurkića. Ali takvi ljudi zaista i ne trebaju reprezentaciji.
Prikaži sve komentare (35)