samo corav ne vidi da je IDIL stvoren s ciljem da zarate sije i suniti ,za sad se sve odvija po cionisticko amirckom planu ali dragi ALLAH zna za lukavstva njihova i on je jedini gospodar.....
Mržnja šiija prema sunnijama nije novitet, niti se odnosi na sunnije novog doba, nego je to činjenica čiji se korijeni protežu daleko u historiju sve do prve generacije muslimana – sunija i ashaba, izuzev trojice među njima: Ebu Zerra, Mikdada i Selmana. Kulejni prenosi od Ebu Džafera da je rekao: ''Nakon Poslanikove, s.a.v.s., smrti, svi ljudi su otpali iz islama osim trojice: Mikdada b. Esveda, Selmana Farisija i Ebu Zerra el-Gifarija.'' (Ravdatul-kafi, 8/246) Ashabi su najviše vrijeđani od strane šiija. Oni ih proklinju i potvaraju, posebno Ebu Bekra, Omera, Osmana, Aišu i Hafsu, supruge Allahovog Poslanika, s.a.v.s. Zato se u dovi o dvojici idola Kurejšija kaže: ''Allahu, prokuni dva idola Kurejšija, Ebu Bekra i Omera, njihova dva nepravednika i taguta i njihove kćeri, Aišu i Hafsu.'' Ova dova navedena je u mnogim priznatim šiitskim knjigama, a Homeini ju je učio na svakom sabah-namazu. Ovi koji ovo rade moja braća nisu, a ti preispitavj svoje stanje!
U gradu Kašan u Iranu nalazi se kvart po imenu Bagi Fin u kojemu je izgrađeno turbe, izmišljeno i nestvarno bez tijela, velikom junaku Ebu Fejruzu Lu'luu Farisiji, vatropokloniku koji je ubio drugog halifu Omera b. Hattaba. Dali su mu arapsko ime ''Vrata hrabrog junaka vjere''. Na zidovima ovog turbeta piše: ''Smrt Ebu Bekru, smrt Omeru, smrt Osmanu''. Iranci svakodnevno posjećuju ovo turbe dajući svoje prihode i poklone, u što sam se lično uvjerio, a iransko ministarstvo za uputu otpočelo je njegovo renoviranje i proširivanje. Slika turbeta štampala se na markicama i plakatama za poštu i urede.
Prikaži sve komentare (151)