Ja ne mogu vise vjerovati koliko su pojedini (vecina) Bosnjaka optereceni Republikom Srpskom, da su totalno nerealni. U cemu je sporno ime? Sad bi ga mijenjali, a svo su 95tte bilii zadovoljni. Sa druge strane treba mijenjati i ime BiH jer ona onda odredjena prema jednom narodi, ne prema svim, ako cemo tu analogiju. Treba mijenjati i ime Francuska i Njemacka i Austrija jer su diskriminisuce. Sa druge strane, kako ce onom u Visokom biti bolje bez Republike Srpske, da li ce mu zivot procvjetati? Jedinstvena BiH moze donijeti samo nove probleme, a ne rjesenje. Treba je urediti tako da sva tri naroda u maksimalnoj mogucoj mjeri budi zadovoljena, drugacije mirno ne moze Sa trece strane, Federacija moze ukinuti RS, samo ako budete radili na zivotnom standardu i procvjetate ekonomski, a mi ostanemo u bunaru. Sami cemo trcati prema vama. samo milom, nista silom. tako je svuda u svijetu bilo
Ne moze se zvati srpskom jer nije samo srpska. Bošnjaci i Hrvati na nju jednako polazu pravo kao i Srbi, nista manje niti vise. Ako mogu Srbi imati svoj komad naziva onda isto tako moraju i Bosnjaci i Hrvati. Naravno da smo optereceni jer su joj temelji bosnjacko i hrvatsko meso. Kojem narodu se njegov naziv istice u nazivu drzave bogati?
Nisi uzeo adekvatan primjer. Sve navedene države sačinjavaju većinu Francuza, Nijemaca, Austrijanaca. Zašto onda u Švicarskoj nema npr. entiteta Republika Talijanska?
Prikaži sve komentare (188)