Ma dajte ovi izbori su toliko bezveze ili poklanjaju Ronaldu ili Messiu, prosle godine je trebao Ribery dobit a dobio Ronaldo nigdje veze, ove sezone ce vjerovatno opet Ronaldo zbog uspjeha sa Realom u LP-a, potpuno ce zanemarit SP, gdje je Messi proglasen za najboljeg igraca a realno Robben je odigrao fenomelano ali eto, zbog toga i kazem ne moze niko drugi od ove dvojice, igraci poput Xavi, Inieste,Riberya,Robbena pa i jedan Lahm su sigurno u istoj mjeri zasluzili ove trofeje ali sta ocekivati od jedne institucije u kojoj je senilan starac poput Blattera glavni
Jarane ja ne razumijem kako ti mozes reci da je ribery vise zasluzio zlatnu loptu od ronalda i messija?? Sta je to ribery uradio toliko cudesno da je zasluzuje? Ronaldo i messi imaju 3 put bolji ucinak od njega i sad on fol bolji od njih?? Pricas nesta ko je bio dobar na svjetskom i tako dalje. Pa ronaldo i messi igraju po 60 utakmica na naj vecem nivou u godini, i ti bi sad uzeo onih 5-6 utakmica na svijetskom prvenstvu i stavio ispred tog. I to mi je nesta naj gluplje kad neko kaze pa osvojio je prvenstvo ili nesta tako, pa nije sam igrao protiv 11 igraca pa osvojio. Mozda bi to klub uradio i bez njega..
Cini mi se da dosta od ovoga sto sam napisao nisi razumio, poenta je u tome da nema smisla da dva igraca dobivaju nagrade svake godine a pored njih imas dosta kvalitetnih igraca koji istu nagradu zasluzuju a isto tako i Ribery i Robben igraju po 50 do 55 tekmi u sezoni razlika je samo u vecem broju prvenstvenih tekmi ali nije bitno nije rijec samo o Riberyu, pored Messia i Ronalda imas barem 7 ili 8 igraca koji zasluzuju nagradu a za proslu sezonu Ribery je osvojio sve sto postoji a Ronlado nista i opet su njeg izabrali a ako stvarno smatras da SP ne bi trebalo da ima znacajan udio u ovoj nagradi nemamo sta se raspravljati nekada je krucijalan udio bi rezultat na SP, recimo kad je Cannavaro osvojio 2006 itd.
Prikaži sve komentare (38)