Ovo je jos jedna u nizu prevara. Pocetak ovih navlakusa bile su cisco akademije gdje je pisalo da eto fali samo 68795 0000 23 cisco strucnjaka, a auropa a bogami i amerika cekaju ih rasirenih nogu. Masa ljudi odvalila pare tj 2000 KM (nazalost i ja sam jedan od njih). Niko kojeg poznajem da je za ovo dao lovu nije nasao posao. Onda je dosao ECDL u koji su isli zbog retardirane stavke u oglasima za posao "obavezno poznavanje rada na racunaru", a sad ce nakon 6 mjeseci kursa dojuriti google brodom da ih pokupi.
A ako je prevara, sto bi onda te iste firme stipendirale studente ? ECDL... to sto znas da vozis ne znaci da si reli vozac... U svijetu ima prosijecnih na milione, ne samo IT, nego u svim sektorima. Budi ti najbolji keramicar, moler, frizer u gradu pa ces vidjeti hoces li imati posla
@emirkurtovic Vratit ce se njima te pare, ne brini. Ili ces morati raditi za nisku platu prijavljen na minimalac, ili ces morati vratit iznos "stipendije" ako odbijes posao. "Stipendija" je tu da te natjeraju da prihvatis posao pod njihovim uslovima. A pogodi kakvi su uslovi u domacim IT firmama ;)
Prikaži sve komentare (26)