biznis
57

Uskoro istek roka za prijave na BIT Camp

Klix.ba
Trideset šest sati prije zatvaranja konkursa za prijavu kandidata za BIT Camp, među aplikantima su osobe iz Zenice, Viteza, Doboja, Tuzle, Banja Luke, Mostara, Prijedora, Novog Travnika, Sarajeva i drugih gradova širom Bosne i Hercegovine.

Od otvaranja konkursa do danas, na adresu BIT Campa je stiglo preko 750 prijava. Među zainteresovanima za edukaciju i zaposlenje u IT industriji se nalaze kandidati iz cijele Bosne i Hercegovine.

Uprkos veoma kompleksnom i iscrpljujućem procesu selekcije kandidata, veliki je broj budućih studenata koji su se vidljivo potrudili kako bi došli do znanja i zaposlenja. "Veoma ozbiljno smo pristupili testiranju kandidata i rezultati koje dobijamo nam dokazuju da Bosna i Hercegovina ima ljude koji su itekako inteligentni ali istovremeno i vrijedni", navode iz BIT Alijanse.

Kandidati koji do 10. oktobra u ponoć uspješno ispune prijavni formular dostupan na adresi www.bitcamp.ba, imaju priliku da postanu studenti prve generacije BIT Camp-a. Svi ostali će svoju priliku morati sačekati do početka druge generacije BIT Camp-a, koja se očekuje u maju naredne godine.

Podsjećamo da je BIT Alijansa, udruženje osnovano od strane šest vodećih IT kompanija iz BiH, obezbijedilo stipendije u iznosu od 7.000 KM za sve studente prve generacije BIT Camp-a. Također, najboljem kandidatu BIT Alijansa poklanja besplatno školovanje.