Privreda
35

Užarene školske klupe BIT Campa

Klix.ba
Čini se da u školskim klupama BIT Campa neće biti lako. Njih će popuniti samo oni koji prođu rigorozne testove, i u njima će ostati samo najizdržljiviji. Ako je suditi prema dosadašnjim pokazateljima, manje od 5 posto zainteresovanih dobiti će priliku da pohađaju BIT Camp.

Kandidati za školske klupe koje polaznicima garantuju zaposlenje u najatraktivnijoj industriji današnjice “prosijavaju se kroz tri sita”, navode iz BIT Alijanse.

Već u fazi prijave od njih se očekuje da ispune inicijalni test inteligencije i motiviranosti na web stranici BIT Campa. Oni koji uspješno prođu ovaj korak bivaju pozvani na pismeni test inteligencije, izdržljivosti i karaktera. Završni nivo provjere kandidata jeste intervju.

"Put do radnog mjesta nije lak. BIT Camp je izuzetno intenzivan kurs software developmenta, i kroz šestomjesečni ciklus edukacije mi stvaramo kvalitetne software developere koji su već sutra spremni zauzeti poziciju u vodećim IT kompanijama u BiH. Školske klupe će biti vrele, jer ne želimo rizikovati popunjavajući ih studentima za koje nismo sigurni da imaju kapacitet savladati gradivo i izdržati pritisak projekata. Zbog toga je proces testiranja kandidata rigorozan", izjavio je Damir Ibrišimović, predsjednik BIT Alijanse, organizacije osnovane od strane šest vodećih IT kompanija iz BiH.

Iz BIT Alijanse također navode: "Zanimljivo je da prema rezultatima prvih testova klupe BIT Campa lagano popunjavaju prevodioci, politolozi, studenti psihologije i informatike. Ono što imaju zajedničko, jeste sposobnost rješavanja logičkih problema, istrajnost i želja za zaposlenjem u IT industriji. Ne insistiramo na predznanju programiranja. Tražimo inteligentne studente".

Prijava kandidata traje do 10. oktobra a početak nastave se očekuje u prvoj sedmici mjeseca novembra. Iz BIT Alijanse naglašavaju da ukoliko se smatrate inteligentnom i ambicioznom osobom, ne propustite priliku prijaviti se na BIT Camp. Zadovoljite li kriterije, na korak ste do zaposlenja u najatraktivnijoj industriji.