WhatsApp je bio cool prije vibera, a sada je jedna od aplikacija koje zauzimaju mjesto na nekoj petoj ili sestoj stranici telefona. Kakvih crnih 17 milijardi... Klasicna praonica para.
I ja mislim vatsap samo poruke moze, a vajbr i poruke i zvanje i video sad, a i ko ima fejsbuk i ima mesindzr moze isto i zvati i slati poruke kao sa vajberom. Mislim da vatsap skoro niko ne koristi vise posto ima samo poruke, a mesindzr i vajber imaju i poruke i zvanje. A pogotovo sto fejsbuk vec ima mesindzr, sta cemi sad vatsap. I pored toga skoro svi imaju jos vajber. Pitam se kako im se isplati i sta ce to fejsbuku kad ima mesindzr sa zvanjem i porukama i jos ugradjen u fejsbuk.
Mislim da facebook pokusava iskoristiti whatsApp-ov engine za svoj messenger i da probaju da ga odvoje kao stand alone software od facebooka nebi li napali i to trziste koje je po meni jednostavnije i ljepse/lakse za koristiti nego sami chat unutar facebooka. Facebookov katastrofalno los potez u toj tranziciji bio je prisilno tjeranje mobilnih korisnika da instaliraju messenger app, ako zele uopste biti u mogucnosti da provjere poruke. Ja ga radi takve politike ne bih instalirao kad bi mi zadnje u zivotu bilo. Na isti nacin je i google popusio foru sa google+ kad je poceo postavljati uslove " ako hoces da komentarises na youtube, MORAS imati google+!! E ne moram slova napisati na youtube.
Prikaži sve komentare (29)