Narod je nakon 20 godina odlucio za promjenom politike u Hercegovini.Danas su Stolac i Capljina i mnogi drugi gradici u Hercegovini zbog politike koju vode dvije bratske stranke HDZ i SDA pretrpili mnogo toga najbolje receno "unistavanje, i opet unistavanje ". Jednom je unisteno u ovom zadnjem ratu a drugi put poslje rata pa do danas. Ovim dijelom se vodi politika na nacin sta HDZ kaze SDA se slaze. Nacelnici ova dva grada su nacelnici jednog dijela gradjana koji se predstavljaju kao Hrvati. Problem je u tome sto i aj dio gradjana ispasta politiku koju vode ove dvije stranke i njihovi politicari. Posjetite ova dva grada i Hercegovinu i sve ce vam biti jasno. U Stolac dolazim svake godine, moji su korijeni iz Stoca i vidim da nista ne radi. Ne rade firme koje su bile giganti za ovo podrucje, ne radi nista. Politika ovih stranaka jeste da nista ne radi, od naroda prave bijedu da bi ih pred izbore mogli podkupiti s necim sto bi im svakako trebalo pripadati!
Grad Stolac trune iz nutra, sve vise i vise starih osoba a mladi nemaju perspektivu i nemaju zelju da ostanu ali nemaju gdje. Prepusteni su sami sebi. Fabrikesu nelegalnom privatizacijom date u ruke onim dobro bliskim ljudima iz HDZ-a da nastave politiku unistavanja!
Najvaznije je da je okicen zastavama kao da smo negdje na olipijadi, zastavama drzava i paradrzava. Nedavno sam bio u Stocu i zacudih se kada sam dosao na centar i vidio da su vlasti od prijasnje robne kuce napravili kako da kazem "u inat crkvu".!
Prikaži sve komentare (126)