{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održani predizborni skupovi SDP BiH u Stocu, Čapljini i Jablanici

29.9.2014. u 15:14
12
126
Održani predizborni skupovi SDP BiH u Stocu, Čapljini i Jablanici
12
Skupovima u Stocu, Čapljini i Jablanici, Socijaldemokratska partija (SDP) BiH nastavila je sa promocijom kandidata iz Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) za sve nivoe vlasti u našoj zemlji.
Kako je saopštio SDP BiH, skupovi u ove tri hercegovačke općine samo su još jedan od dokaza stabilne političke snage stranke u ovom dijelu zemlje.

Skup u Stocu privukao je građane željne promjena, u odnosu na one koji ovim gradom upravljaju i rasparčavaju sve između sebe i u svoju korist.

Predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija kazao je u obraćanju prisutnima da je, zahvaljujući podršci 280.000 glasova, koje je SDP dobio na izborima prije četiri godine, uspio zaustaviti novu podjelu države.

"Pred nama su bile karte i sve je bilo dogovoreno za stvaranje trećeg entiteta. SDP je kao politička snaga to uspio zaustaviti, a tako će raditi i u budućnosti. Nema novih podjela, ali morate zapamtiti da na ovim izborima biramo da li će karte iz Brisela ponovo doći na sto", rekao je Lagumdžija.

Prema njegovim riječima, BiH nema šansi za napredak dok se ne vrati korijenima ljevice i Titu, koji je najbolje iskoristio sve prednosti ljevice.

"Bio pijan ili drogiran, kao što neki tvrde da sam bio prilikom nedavnog obraćanja dok sam govorio o Titu, s ovim se, jednostavno, moraju složiti", dodao je Lagumdžija.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović rekao je kako se u kampanju nije uključio da bi se borio za stolice, nego za bolji život bh. građana.

"I ovi posljednji napadi raznih nevladinih organizacija, koje se tobože bave praćenjem potrošnje budžetskih sredstava, su zaista smiješni, jer izgledaju kao monografija moje emisije 60 minuta, a stvari o kojima oni sad pišu, mi smo obrađivali još prije deset godina", naveo je Hadžiomerović.

Generalni sekretar i premijer FBiH Nermin Nikšić istaknuo je kako su mnogi aktuelni saziv Vlade pokušali opstruirati kroz razne lažirane afere.

"To se ponavlja i sada, kada nam razni strani, trećerazredni činovnici lažima sabotiraju kampanju. Te laži su jedva dočekali naši politički protivnici, koji jedva čekaju da nešto tuđe, pa čak i laž, odmah proglase pametnim", naglasio je Nikšić.

Aktuelni federalni ministar pravde i nosilac liste SDP BiH za Parlament BiH Zoran Mikulić rekao je kako je set antikorupcionih zakona Vlade FBiH nešto što niko ranije pokušao usvojiti.

"Ove zakone su nam mnogi osporavali i pokušali nas spriječiti u njihovom usvajanju, upravo radi toga što više neće moći mirno spavati", naglasio je Mikulić.

Nosilac liste SDP BiH za Skupštinu HNK Aner Žuljević je naveo da je ova partija prije četiri godine dobila historijsku šansu da bude dio vlasti u ovom kantonu.

"Međutim, ni tada nam nisu dozvolili da uđemo u vlast, koju u HNK činimo tek posljednje malo više od dvije godine. Otkad smo dio vlasti, napadi na nas su sve učestaliji, jer smo jedino mi uspjeli privredno pokrenuti ovaj kanton i vratiti ljudima dostojanstvo. Zato nam trebaju i sljedeće četiri godine, kako bi završili izgradnju BiH postavljene na SDP temeljima", dodao je Žuljević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: