Zanimljivosti
684
Hello Kitty nije mačka!
Sta vise pisete gluposti, Hello Kitty nije ni macka niti neka djevojcica, to je ime dnevnika koji je vodila Ana Frank. Drugim rijecima, ona je svoj dnevnik zvala Kitty, pa bi svaki dan kada bi krenula pisati u isti pocinjala sa Hello Kitty, tj. dragi dnevnice, danas su nacisti odveli jos jednu porodicu itd. A onda su to bolesni Japanci preuzeli i od toga napravili brand, pa sad pricaju da ta ideja potice od neke djevojcice iz Engleske sto je laz, jer kad bi rekli pravu istinu, vjerovatno vecina normalnih roditelja to ne bi kupovala svojoj djeci. Ocigledno ni na ovom forumu niko nije procitao "Dnevnik Ane Frank", jer da jeste onda vam ja ne bih morao otvarati oci. Uostalom, sta ocekivati od ljudi koji nisu ni 2 knjige u zivotu procitali?!
Netacno. Pocinjala je dnevnik sa Dear Kitty a ne sa Hello Kitty, a u pocetku je pisala i drugim imenima da bi na kraju ostala samo Kitty. "In nearly every published version of Anne Frank's diary, each diary entry begins with "Dear Kitty." However, this was not always true in Anne's original written diary. In Anne's first, red-and-white-checkered notebook, Anne sometimes wrote to other names such as Pop, Phien, Emmy, Marianne, Jetty, Loutje, Conny, and Jackie. These names appeared on entries dating from September 25, 1942 until November 13, 1942."
Netacno je samo to da nije pocinjala sa Hello Kitty nego sa Dear Kitty, a to sam napisao greskom, jer mi je bilo mrsko pisati pa sam copy-paste-ovao Hello Kitty, ali sam mislio na Dear Kitty, sto mozes vidjeti odmah iza onoga sto sam napisao nakon toga "tj. dragi dnevnice", jer sam mislio da necu morati objasnjavati svako slovo. Ti si nasao neki citat na netu, pa ga ovde kopiras i pravis se pametan, a ja sam procitao taj njen dnevnik sto i tebi preporucujem, pa malo bolje znam o cemu pricam. A Japanci su samo mjesto rijeci Dear, koja se u korespondenciji odnosi na nekoga koga poznajes, postujes i volis, stavili rijec Hello koja se odnosi na sve ljude koje ni ne moras poznavati kada ih pozdravljas, upravo zato da bi taj proizvod bio namijenjen svima, jer zasto bi inace nazvali jedan crtani lik prema nekom pozdravu ili ti mozda znas jos neki slicnog imena? Poenta je da su Japanci napravili sprdacinu od necega tako tragicnog i uzeli ogromne pare na tome, a da ih niko nije tuzio za to.
Prikaži sve komentare (145)