Zanimljivosti
684

Hello Kitty nije mačka!

Klix.ba
Iako su milioni ljudi širom svijeta, a naročito djevojčica, vjerovali da je njihov omiljeni lik Hello Kitty mačka, ona to zapravo nije.

Sanrio, japanska firma koja je tvorac lika Hello Kitty, je saopćila da je ona zapravo djevojčica. A evo i ostatka priče.

Ukras koji se nalazi na brojnim proizvodima za djecu, otkrila je za LA Times Christine P. Yano, antropologinja i autorica knjige "Pink Globalization: Hello Kitty's Trek Across the Pacific", je djevojčica iz Velike Britanije.

"Ne, ona nije mačka. To je crtani lik, ona je djevojčica. Zapravo nikada nije ni prikazana kao mačka, nikada nije hodala na četiri noge i slično. Vidite da je uvijek prikazivana kao ljudsko biće", kaže Yano.

Ona objašnjava da je Hello Kitty fiktivni lik, djevojčica koja se zove Kitty White, živi u blizini Londona, roditelji joj se zovu George i Mary Whitte.

Zapravo, Yano je pripremala tekst za jednu izložbu, a potm je Hallo Kitty opisala kao mačku. Međutim, Sanario je ekspresno reagirao dajući joj na znanje da njihov izmišljeni lik nije mačka, već djevojčica.

Tragom te informacije pojedini mediji su se raspitali i u samoj firmi Sanario te su dobili odgovor. U Sanariju su objasnili da je ona "nacrtana kao mačka i da je personifikacija mačke".

Ovu vijest su prenijeli gotovo svi mediji u svijetu, ma koliko ona bila bizarna. Čini se kako je svijet iznenađen i nikada nije ni razmišljao o opciji da Hello Kitty može biti nešto drugo sem mačke, bez obzira što lik postoji već pola stoljeća.